Certificare GIA

Inainte de a cumpara un diamant, ar trebui sa vezi certificatul gemologic al acestuia, si anume dovada ca diamantul a fost supus unei verificari impartiale si profesionale.

Un certificat dovedeste ca o piatra pretioasa este veritabila si de asemenea prezinta caracteristicile individuale ale acesteia, precum si calitatea si valoarea ei. Este util daca doresti sa asiguri diamantul si este esential daca vrei sa-l vinzi mai tarziu. Certificatul sporeste pretul unui diamant. Cumparand un diamant fara certificat iti asumi un risc financiar considerabil.

Ce este un certificat?

Un certificat al unui diamant, numit si raport de evaluare, dossier sau document de evaluare, este un raport intocmit de o echipa de gemologi. Diamantul este evaluat, masurat si examinat de ochi antrenati, folosind o lupa de bijutier, un microscop si alte unelte specifice. Un certificat complet cuprinde o analiza a dimensiunilor diamantului, a claritatii, a culorii, a finisajului, a simetriei si a altor caracteristici. Multe certificate pentru diamante taiate rotund includ si o nota data taieturii.

Toate diamantele de la CbunDa Diamonds sunt certificate

Fiecare diamant vandut de CbunDa Diamonds a fost analizat si certificat de GIA - Gemological Institute of America. Acest laborator este unul dintre cele mai respectate laboratoare din industria diamantelor, si este recunoscut pentru sistemul consistent si impartial de evaluare a diamantelor.

Intelegerea unui Raport de Evaluare a Diamantelor GIA

GIA

Un raport de evaluare documenteaza caracteristicile unui diamant. Aceste rapoarte sunt intocmite de Institutul American de Gemologie (GIA), una dintre cele mai respectate organizatii din industria diamantelor.

GIA a impus standardul pentru evaluarea diamantelor si identificarea gemologica, iar sistemele lor de evaluare servesc ca standard de excelenta pentru industria de pietre pretioase.

Caracteristicile diamantelor documentate in Raportul de Evaluare a Diamantelor:

Shape and Cutting Style: Forma diamantului si stilul taieturii.
Measurements: Listeaza dimensiunile diamantului in milimetri.
Carat Weight: Greutatea diamantului afisata cu o precizie de o sutime de carat.
Color Grade: Culoarea diamantului, determinata prin compararea cu un set de pietre standard.
Clarity Grade: Gradul de claritate determinat prin marire 10x.
Cut Grade: Calitatea taieturii determinata de aspectul, designul, si maiestria cu care a fost taiat diamantul. Calitatea taieturii apare pe certificatele pentru briliante rotunde, emise dupa 1 ianuarie 2006.
Polish: Gradul de finisaj descrie cat de lustruita este suprafata pietrei.
Symmetry: Simetria se masoara in functie de forma, aliniament si amplasare a fatetelor unui diamant.