Claritatea diamantelor

Claritatea diamantelor

Gradul de claritate arata cat de limpede ori curat este un diamant vazut cu o lupa care mareste de 10 ori. Diamantele prezinta frecvent zgarieturi sau crapaturi mici care se aseamana cu niste fulgi, cristale sau depozite de carbon microscopice care, in general, nu afecteaza stralucirea pietrei, insa influenteaza pretul acesteia.

Diamantele care sunt absolut clare sunt cele mai cautate si, de aceea, cele mai scumpe. Dar multe diamante au incluziuni care pot lua din frumusetea pura a diamantului. GIA foloseste un sistem detaliat de reguli si standarde pentru a insuma numarul, locatia, marimea si tipul incluziunilor prezente intr-un diamant.

Diamante din oferta CbunDa Diamonds:
Claritatile diamantelor
FL, IF Flawless, Internally Flawless: Fara incluziuni interne sau externe. Diamante foarte rare si frumoase.
VVS1, VVS2 Very, Very Slightly Included: Incluziunile sunt foarte greu de observat cu o lupa care mareste de 10 ori. Un diamant de o calitate excelenta.
VS1, VS2 Very Slightly Included: Incluziunile nu sunt vizibile cu ochiul liber. Mai putin scumpe decat VVS1 si VVS2.
SI1, SI2 Slightly Included: Incluziunile sunt vizibile cu lupa care mareste de 10 ori si pot fi vizibile si cu ochiul liber. Un pret foarte bun.
I1, I2, I3 Included: Incluziunile sunt vizibile cu ochiul liber.

Ce claritate este cea mai buna?

Iti recomandam sa alegi un diamant fara incluziuni vizibile cu ochiul liber. La un pret excelent, diamantele cu aceasta claritate sunt mult mai putin scumpe decat cele de grad IF sau FL si nu contin incluziuni vizibile care iau din frumusetea diamantului. Daca nu doresti sa faci un compromis cu privire la claritate, dar trebuie sa te incadrezi in buget, alege un diamant cu o taietura buna si culoarea G sau H.