Forma diamantelor

La CbunDa Diamonds, aplicam aceleasi standarde de calitate pentru toate formele de diamante. Avem o colectie exceptionala de diamante traditionale Rotunde si, de asemenea, oferim cele mai bune diamante cu margini drepte sau cu taietura "fantezie".

Alegeti forma diamantului

Cum formele diamantelor sunt foarte diferite, calitatea fiecarei forme este determinata de caracteristici unice. Alegeti o forma de mai jos pentru a invata cum sa recunoasteti cel mai frumos diamant.

Rotund

Taietura rotunda briliant este de departe cea mai cunoscuta si cea mai cautata forma de diamant disponibila astazi. De aproape 100 de ani, taietorii au folosit teorii avansate asupra comportamentului luminii si calcule matematice complicate pentru a optimiza efectul de foc si de stralucire intr-un diamant Rotund. Taietura briliant a fost conceputa ca o taietura ideala, ce maximizeaza dispersia naturala a unei pietre pretioase, curband razele de lumina catre centrul acesteia, si reflectandu-le apoi in exterior, pentru a produce "focul" si stralucirea. Pentru a maximiza efectul de stralucire al unui diamant Rotund traditional, selectati unul dintre cele mai bune doua grade de taietura, Ideal sau Very Good (foarte bun), si alegeti unul dintre gradele Ideal, Excellent sau Very Good, pentru simetrie si finisaj.

Princess

Princess Acesta este cea mai populara forma cu margini drepte. Stralucirea ei frumoasa si taietura unica fac ca aceasta piatra sa fie favorita pentru inelele de logodna. Taietura Printesa are colturi ascutite si forma traditionala patrata. Cand alegeti culoarea pentru un diamant cu margini drepte, tineti cont de faptul ca, desi pretul pentru un diamant Printesa de culoare J poate fi exceptional, culoarea poate fi usor vizibila in colturile pietrei. De asemenea, forma diamantelor cu taietura Printesa variaza de la patrat la dreptunghi. Pentru a gasi diamantul cu forma cautata, uitati-va dupa raportul lungime-pe-latime, afisat pe pagina de detalii a fiecarui diamant.

Pentru un diamant Printesa patrat, cautati un raport lungime-latime intre 1 si 1,05. Daca preferati o forma dreptunghiulara, uitati-va dupa un raport mai mare de 1,10.

Oval

Oval Un diamant Oval are o stralucire frumoasa, similara cu cea a unui diamant Rotund. Diamantele Ovale sunt, de asemenea, foarte indragite, pentru ca lungimea lor poate accentua degetele lungi si subtiri. Pentru a gasi dimensiunea diamantului Oval pe care il doriti, uitati-va la raportul lungime-pe-latime afisat pe pagina de detalii a fiecarui diamant. Acest raport va determina conturul diamantului, sau cum va arata cand este privit de deasupra. Pentru a gasi cele mai traditionale diamante Ovale, uitati-va dupa un raport intre 1,33 si 1,66.

Marquise

Marquise Forma unui diamant Marquise poate maximiza greutatea in carate, oferindu-va un diamant care pare mult mai mare. Pentru a gasi dimensiunea diamantului Marquise pe care o doriti, uitati-va la raportul lungime-pe-latime de pe pagina de detalii a diamantului. Acest raport va determina conturul diamantului, sau cum va arata cand este privit de deasupra. Pentru cele mai traditionale diamante cu taietura Marquise, uitati-va dupa un raport lungime-pe-latime intre 1,75 si 2,25.

Pear

Pear Aceasta taietura tip Briliant se mai numeste si Lacrima datorita faptului ca are un singur punct ascutit si un capat rotunjit. Aspectul unic al taieturii in forma de Para face ca aceasta taietura sa fie o alegere indragita pentru o varietate de bijuterii cu diamante. Daca alegeti o forma de Para alungita, lungimea diamantului creeaza un efect subtil de subtiere atunci cand este pus pe deget. Pentru a intelege cum va arata diamantul cand este privit de deasupra, uitati-va la raportul lungime-pe-latime afisat pe pagina de detalii a fiecarui diamant. Pentru forme de Para traditionale, cautati un raport intre 1,45 si 1,75.

Heart

Pear Inima este simbolul sublim al iubirii. Aspectul unic in forma de inima face din aceasta taietura o alegere distinsa pentru o varietate de bijuterii cu diamante. Cand alegeti culoarea pentru un diamant in forma de Inima, tineti cont de faptul ca desi pretul pentru un diamant in forma de Inima de culoare J poate fi exceptional, culoarea poate fi usor vizibila in colturile pietrei. Pentru a gasi dimensiunea pe care o cautati, considerati raportul lungime-pe-latime afisat pe pagina de detalii a fiecarui diamant. Acest raport va determina conturul diamantului, sau felul in care va arata cand este privit de deasupra. Pentru o forma de Inima traditionala, cautati un raport intre 0,90 si 1,10.

Cushion

Cushion Aceasta forma unica este indragita de mai bine de un secol. Diamantele taiate in forma de Pernuta au colturile rotunjite si fatete mai mari pentru a le mari stralucirea. Aceste fatete mari subliniaza claritatea diamantului, asa ca, daca alegeti o taietura Pernuta cu un grad mai scazut al claritatii, cum ar fi SI, asigurati-va ca puteti verifica dispunerea incluziunilor de pe certificat. Forma taieturilor Pernuta variaza de la patrat la dreptunghi. Pentru a gasi dimensiunea pe care o doriti, considerati raportul lungime-pe-latime, disponibil pe pagina de detalii a fiecarui diamant. Acest raport determina conturul diamantului, sau felul in care acesta va arata daca este privit de sus. Pentru un diamant Pernuta patrat, uitati-va dupa un raport lungime-pe-latime intre 1 si 1,05. Daca preferati o forma mai dreptunghiulara, uitati-va dupa un raport mai mare de 1,15.

Emerald

Emerald Ceea ce face aceasta forma diferita este pavilionul ei, care este taiat cu fatete dreptunghiulare, pentru a crea un efect optic unic. Datorita tabletei sale mai mari, deschise, aceasta forma subliniaza claritatea unui diamant. Daca alegeti o taietura Smarald cu un grad mai scazut al claritatii, cum ar fi SI, asigurati-va ca puteti verifica dispunerea incluziunilor de pe certificat. De asemenea, diamantele cu taietura Smarald, pot fi mai mult sau mai putin dreptunghiulare. Pentru a gasi diamantul cu forma cautata, uitati-va dupa raportul lungime-latime. Daca ati prefera un Smarald cu o forma mai patrata, uitati-va dupa un diamant cu taietura Asscher. Pentru o taietura Smarald clasica, uitati-va dupa un raport lungime-pe-latime intre 1,30 si 1,40.