Greutatea diamantelor

Greutatea diamantelor este masurata pana la o sutime de carat si pretul lor se calculeaza in functie de greutate. Pentru a compara preturile a doua diamante, ne referim la pretul lor pe carat. Greutatea este si ea corelata cu marimea. De exemplu, un diamant de 1 ct. cu forma Briliant Rotund are un diametru aproximativ de 6,5 mm.

Dupa ce ati stabilit ce grad de taietura, culoare, si claritate va intereseaza la un diamant, este usor sa determinati greutatea in carate a diamantului care se incadreaza in bugetul dumneavoastra.

Cand diamantele sunt extrase din mina, pietrele mari sunt descoperite mult mai rar decat cele mici, de aceea diamantele mari sunt mult mai valoroase. De fapt, pretul diamantelor creste exponential cu greutatea in carate. Asadar, un diamant de 2 carate valoreaza mult mai mult decat doua diamante de 1 carat.

Ilustratie a greutatii diamantelor in carate

Greutatile si dimensiunile diamantelor

Cu toate ca diamantele nu sunt reprezentate in marimea lor reala, proportiile intre ele sunt corecte.

Care este cea mai potrivita marime?

Daca aveti un buget fix, explorati toate optiunile si veti vedea ca exista o gama larga de greutati si calitati disponibile in limitele dumneavoastra de pret.

Tineti cont ca pe un deget subtire, diamantul va parea mai mare. Daca o greutate mare in carate este importanta pentru dumneavoastra, dar trebuie sa tineti cont si de buget, alegeti un diamant cu o taietura buna, claritate SI1-SI2, si un grad de culoare I sau J.